Svi znamo da planiranje venčanja oduzima veliku energiju i napor. I taman kad sve završite, dođe se do same ceremonije gde se potpuno iscrpite, jer ste se ljubili po tri puta sa stotinama gostiju i stajali sve vreme sa osmehom dok su se ljudi smenjivali za slikanje. Potom đuskanje, đuskanje, đuskanje, pa ponovo celivanje kada gosti idu kući.

Kada planirate venčanje, medeni mesec je jedna od bitnih i nezaobilaznih stavki vaše liste. Tradicionalno, na medeni mesec se putuje odmah nakon venčanja. Danas, parovi uglavnom odlažu ovaj put zbog finansija, ali i kako bi se odlučili za najbolju destinaciju.

Gde za medeni mesec?

Nama najbliži raj za “hanimunere” je Santorini, koji je i idealno mesto na kojem par može i crkveno da se venča, jer postoji 250 pravoslavnih crkava. Mnogi hoteli na ovom ostrvu uopšte nisu predviđeni za decu, što je preduslov za mir i romantiku. Svaka terasa na ovom vulkanskom ostrvu u gradićima Fira i Ija ima prelep pogled na zalazak sunca.

Mali hoteli, vile, bazeni, radnje, kafići i restorani su savršeno beli, uređeni šik, a plaža s crnim peskom ima poseban šmek. Vino je na Santoriniju posebno, jer se zaliva isključivo jutarnjom rosom. Do Santorinija može da se stigne za 45 minuta brodom s Krita, ali i trajektom ili avionom iz Atine.

Ko voli romantiku – mora da otputuje u Firencu, jer je ovaj prelepi renesansni grad sinonim za ljubav. Ukusnu hranu, mnogo umetnosti i poljubac na mostu Vekio treba doživeti iz dobrog hotela, pa ne treba štedeti na smeštaju.

Mediteranska avantura ne mora da se završi u Firenci, jer su i Amalfi, obala kod Napulja, večni grad Rim i Venecija takođe savršena odredišta za upravo venčani par.