Svaka žena na dan svog venčanja želi izgledati besprekorno i savršeno. Na putu do toga je mnogo posla, a sve naravno počinje idealnom haljinom.

Perje, duboki izrezi, cvetni detalji, proleće/leto 2016. nam donosi venčanice koje će mlade jednostavno obožavati. Omiljeni i poznati svetski dizajneri venčanica ne prestaju probijati konvencionalne i tradicionalne modele i suprotstavljaju im se stilovima koji su klasični, ali istovremeno i romantični i moderni. Mnogo je novih detalja koji su usmereni na stvaranje slojeva i potpuno nove dimenzije haljine. Ukrasi čipke i cvetni detalji doslovno iskaču kao trodimenzionalni ukrasi na dugim nežnim krojevima sukanja. Senzualnost je reč koji mnogi dizajneri koriste kako bi opisali svoju kolekciju i to je u potpunosti opravdano s obzirom da govorimo o dubokim izrezima koji otkrivaju deo tela mlade, dok je sve ostalo pokriveno. Izrazito popularni su izrezi koji otkrivaju nogu (poput Angeline Jolie) i duboki izrezi na leđima.

Donosimo vam par venčanica koje uživaju svetsku popularnost i prednjače u trendovima za proleće/leto 2016.

Dugi rukavi

Venčanice dugih rukava kao što je venčanica Angel Sanchez-a s dugim rukavima i čipkom će u sezoni proleće/leto 2016 biti vrlo popularne. Ono što izmamljuje dah su predivni metalik detalji i cvetovi koji na zanimljiv način prekrivaju gornji deo venčanice i diskretno se nastavljaju na donji deo.

Nadsuknje

Podsuknje su prošlost, nadsuknje su sadašnjost. Mnogi dizajneri su odbacili tradiciju podsuknji i odlučili okrenuti dizajn u potpuno suprotnom smeru i čini se da se mladama to sviđa. Iznad klasičnog kroja venčanice koja ima po sebi sitne detalje čipke ili cvetova dodaju se slojevi satena ili tila, tako od običnog ravnog kroja venčanice nastaje venčanica A-kroja, a slojevitost joj daje prividnost romantike, bogatstva i elegancije. Primer je ova venčanica poznate dizajnerke venčanica Monique Lhuillier.

Duboki dekoltei

Veliki izrezi i duboki dekoltei ostaju popularni, a možemo ih videti svugde od crvenih tepiha pa čak i u crkvi. Otkrivanje dekoltea više nije vulgarno i dizajneri su se potrudili da duboki V izrezi budu elegantni, romantični i senzualni.

Visoki prorezi

Angelina Jolie je učinila svečane haljine s prorezima ekstremno popularnim i otkrivanje bedra je danas sofisticirano. Ako odaberete venčanicu sa visokim prorezom garantujemo da ćete se osećati seksi i senzualno u svakom trenutku.