Planiranje venčanja je jedan od najvažnijih poteza da bi najsrećniji dan u životu protekao u redu. Naravno, odabir muzike za svadbe je jedna od najbitnijh stavki.

Prosečan srpski gost očekuje da se na svadbi dobro najede i ne želi da se „smori“ pogrešnom ili „raštimovanom“ muzikom.

Muzika za svadbe mora dobro da poznaje aktuelne repertoare, mentalitet svojih mušterija ali i želje i „potrebe“ naroda.
I mladenci bi trebalo da poznaju sastav i navike svojih gostiju. Na našim svadbama je običaj da se pesme „naručuju“ dok traje sveopšte veselje. Od kuma i starog svata, preko drugih bitnih gostiju, bliže rodbine i prijatelja svako ima svoje omiljene pesme. Muzika za svadbe je tu da ispunjava njihove želje, a mladencima se često dešava da njih niko i ne pita kakvu muziku oni hoće.

Zato je najbolje da se mladenci unapred dogovore sa članovima orkestra da li žele da se na njihovom venčanju poštuju običaji i gosti kreiraju repertoar.
Kada se čin venčanja obavi, svečani ručak posluži, a nervoza kod organizatora venčanja popusti jer je već glavni deo prošao muzika za svadbe je tu da ulepša atmosferu i održi dobro raspoloženje.

Kada se kasnije, posle nekoliko dana ili meseci sređuju utisci , obično se hrane niko i ne seća, ali melodije se vezuju za osećanja i sećanja i postaju deo nas.